• Honlap turbó

  Honlap turbó

  Nincs megelégedve honlapja teljesítményével? Szeretné modernizálni webes arculatát? Lassúnak találják a felhasználók honlapja sebességét? Megoldásainkkal kihasználhatja oldala rejtett potenciáját! >>> Bővebben:
 • Reszponzív honlapkészítés

  Reszponzív honlapkészítés

  A rugalmas elrendezés alkalmazkodik a vizuális eszközökhöz, legyen akár mobil, tablet vagy egy nagyobb asztali képernyő. Biztosítva, hogy a webhely elérhető legyen minden eszközön. >>> Bővebben:
 • SEO

  SEO

  Keresőbarát elvek és a legújabb Google algoritmusok figyelembe vételével alakítjuk ki honlapjainkat. >>> Bővebben:
 • 1
 • 2
 • 3
 • All
 • Honlap Gyorsítás
 • Ingyenes Honlapteszt
 • Keresőoptimalizálás
 • SEO
 • Tárhely
 • Weboldal Optimalizálás
 • A tesztek eredményeiből információt kaphat honlapja letöltési sebességéről, milyen tényezők befolyásolják működését és tanácsot kaphat a fejlesztésekre a maximális hatékonyság
  Bővebben:
  • Ingyenes Honlapteszt
 • Gyorsítsa fel honlapja letöltési sebességét, javítva ezzel a Google keresési rangsorolását. Mindez egyetlen csomagban, nagy mértékben…
  Bővebben:
  • Honlap Gyorsítás
  • Weboldal Optimalizálás
 • Miért fontos a SEO? Tudta-e hogy: a magyar internetezők 95%-a keresésre, információgyűjtésre használja az internetet? (KutatóCentrum felmérés) ezt a keresést
  Bővebben:
  • Keresőoptimalizálás
  • SEO
 • Honlapjaink biztonságos és villámgyors megjelenítéséhez kimagasló minőségű és jó ár-érték arányú szolgáltatások biztosítják.
  Bővebben:
  • Tárhely

Honlap Turbó

Weboldal sebesség, mint a használhatóság egyik alap pillére

Különbség van a nagy teljesítményű weboldalak minőségi felhasználói élményében. Annak érdekében, hogy maradandó benyomást keltsünk a látogatókba, fel kell építeni egy vonzó felhasználói élményt, és a honlap használhatóság az egyik legfontosabb tényező, amely meghatározza a minőségi felhasználó élményt a webhelyen.


A használhatóság ott beszélhetünk ahol egy könnyen használható nagy teljesítményű honlapnál, mikor tervezésekor és fejlesztésekor a megcélzott cél a felhasználók igényeinek és elvárásainak kielégítése. Honlapok, amelyek megfelelnek a legmagasabb szintű web használhatóságnak és a felhasználót sikerül átvezetni az oldalon.
Ha szeretne építeni egy olyan webes jelenlétet, amely életben marad, és virágzik, akkor nem szabad elfeledkezni a használhatóságról, mint az egyik fontos elemről. Egyszerűen fogalmazva olyan weboldal, amely használható, nem nehéz használni, ez magától értetődő.

A következő kérdéseket kell megválaszolni egy honlapnál:

 •     Milyen könnyen elérhető?
 •     Vajon be tudja mutatni a vállalkozás identitását és célját világosan és hitelesen?
 •     Az oldalon található információ könnyen elérhetőek (navigációs szempontból)?
 •     Vajon kínálnak hasznos tartalmat, amely könnyen emészthető?


Ebben a cikkben a nagy hangsúly helyeződik az oldalak sebességére egy honlapon, amely a használhatóság kritikus eleme, ami javítja a honlap elérhetőség. Már régóta ismert, hogy ha egy weboldal nem töltődik be időben, a felhasználó nem fog örökké várni betöltésre és átlép egy másik oldalra . Ezért lehet azt mondani, hogy az oldal sebessége a leendő felhasználó első lépése a használhatóság szempontjából. Nem lehet beszélni honlap használhatóságról anélkül, hogy nem beszélünk oldal sebességéről is.

Jakob Nielsen " Usability" (használhatósági) mérnök korszakalkotó munkájában beszél az idő tényezőről, mint az emberi érzékelés eredményeként. Ez a munka  fontos információkat nyújt a felhasználó elvárásainak szemben a teljesítményre egy honlap vagy egy webes alkalmazásnál. Ha a weboldal nem igazodik az emberek észlelési képességeihez, akkor nem fog működni, és ez nem sok  idő.

Szóval, ha közelebbről  szemügyre vesszük, akkor az oldal sebessége és a használhatósága is egyaránt fontos szerepet játszanak a honlap sikerében.

Miért utálják a felhasználók a lassú betöltésű oldalakat?

Weboldal felhasználóknak javítja az elégedettség szintjét, ha a weboldal gyorsan töltődik be. Az intolerancia egy adott oldalon akkor kezd mutatkozik, miután az oldal betöltési sebessége áthalad egy adott idő küszöbön. While Nielsen szerint a betöltődés 15 másodpercnél kezd elviselhetetlenné válni, míg Hoxmeier és DiCesare ezt a határt a 12 másodperc-be becsülték. Vannak extra türelmetlen felhasználók akik a 5-7 mp-nél már kilépnek....

Az emberek elvárnak egy szuper gyors online felhasználói élményt, és ha a honlap nem tudja teljesíteni a várakozásokat, akkor elhagyják azt.

Page Speed, mint a használhatóság és a SEO fontos része

A minősége és a honlap SEO kihat az online láthatóságra. A világ SEO-ja átesett néhány gyors fejlődésen az elmúlt években, különösen azután, hogy megérkeztek a Google fejlesztése által a Panda, Pingvin és a Kolibri algoritmus frissítések. A hangsúly átkerült kereső robotokra való optimalizálásáról a felhasználók számára optimalizálásra. Keresőprogramok azokat a webhelyek szeretik, amelyek inkább felhasználói élményt nyújt és azok helyezését fogja javítani rangsorban.

Az eredmény az, hogy a webhely sebesség optimalizálás szerves részévé vált a SEO tevékenységnek, amelynek során belátható, hogy széles skáláján kínálja a SEO előnyeit.

Az első SEO előnye természetesen továbbfejlesztett felhasználói elkötelezettségből eredő jobb használhatóság, ami közvetlen eredménye az oldal jobb betöltési sebessége. Míg a rangsorolt oldalaknál, a Google kereső algoritmus figyelembe veszi a felhasználói viselkedési adatokat, mint a visszafordulási arányt, az eltöltött időt az oldalon és hasonló. Ha az oldalak inkább lassan elérhetőek, a látogatók kevesebb időt töltenek ezeken, és nagyobb valószínűséggel elhagyják. Ez hatással lehet a rangsorban. Másrészt, a gyorsabb betöltési idő csökkenti a visszafordulási arányt, mivel több időt töltenek az oldalon. Google úgy érzi, annak a webhelynek több az értéke, amire az emberek több időt szánnak rá. Ez lehet pozitív hatással a webhely rangsorolására.

Minden Google rangsorolási tényezők csak egy célja van - a felhasználói elégedettség. Az oldalak betöltési sebessége kritikus tényező, ami kihat a felhasználók elégedettségi szintjére a webhelyen, és a Google erre nagy hangsúlyt helyez.

A második SEO előnye a gyorsabb oldal sebességnek. hogy javítható az indexálás és az a tény, hogy az ilyen oldalak elősegítik a hatékony, gyorsabb és jobb indexálást. Gyorsabb indexálás meghatározó olyan kulcsfontosságú helyeken, amelyek több ezer oldalnyi, általában e-kereskedelmi webhelyek, ebben az esetben valamennyi termék oldalon fontos a jobb indexálás, a jobb átláthatóság érdekében.

Honlap használhatóság , oldal betöltési sebesség és a lényeg

A letöltési idő a webhelyen közvetlen hatással van a webhelye konverzióira. Ez biztosítja a konverziós barát oldalt, ami azt jelenti, hogy az oldal sebessége gyökeresen kapcsolódik a CRO stratégiához. Ha szeretné, hogy növelje jövedelmezőségét a webhelyen, győződjön meg róla, hogy az oldala gyors. Ha az oldal teljesítménye nem felel meg a felhasználó elvárásainak, elbúcsúzhat minden lehetőségtől kereső magas megtérüléstől. Egy olyan világban, ahol az emberek jobban kapcsolódnak egymáshoz, mint valaha, annak a  híre, hogy a webhely jó teljesítménye vagy nem teljesítése úgy fog terjedni, mint a futótűz. A sebesség tehát lényeges több szempontból is, ezt figyelmen kívül hagyni egy oldal tervezésnél mindenkinek a saját felelőssége.

Mobil oldalak sebessége és használhatósága

A  statista.com (http://www.statista.com/chart/1651/mobile-internet-subscriptions/) vezető statisztikai cég egy felmérés szerint, mobiltelefonok internet használata 17% -al nőtt 2013-ban. Ezek a számok reflektorfénybe hozzák a használhatóságot és az oldal sebességet. Miért? A mobil webes felhasználók még türelmetlenebb, mint a normál webes felhasználók, és sokan közülük korlátozottan lassú hálózati kapcsolat rendelkeznek. Ez helyzeti előnybe hozza azokat a weboldalak, amelyek a jó használhatóság jellemzi rendkívül gyors oldal sebességgel.

A mobil tartalom fogyasztás növekszik napról napra, mobil élmények minél több alkalmazást, mint a hagyományos webes élmények. Ebben a helyzetben, az oldalak betöltési sebessége és a honlapja használhatósága lesznek kritikus sikertényezők.

Következtetés

Gyors betöltésű oldalak képezik a weboldal használhatóságát. A látogatók lehetnek egyben leendő potenciális ügyfelek is, és az első benyomás, ami meghatározza a webhely használhatóságát, az a válaszidő. Ha nem gyorsan töltődik be az oldal, csalódottak lesznek azok a felhasználók, akiknek magas elvárásaik vannak. Sokan nem tulajdonítanak jelentőséget az oldal betöltési sebességének, azonban e tények tükrében ma már nincs mód arra, hogy kettéválasszák az oldal használhatóságától.